Känner du mästerverket hotell Rwanda?

I slutet av 1800-talet inträffade en stor händelse som helt förändrade Rwandans öde och vid Berlinkonferensen 1884 förklarades regionen som det tyska imperiets territorium av det internationella samfundet (skrivet … och läsa de imperialistiska krafter). rwandier, som hade aldrig ens hört talas om vita män, kunde inte vet detta, och så småningom, 1894, tyska trupper ledda av tyska guvernören von Goechen in i området, och tyskt styre började.

Vid den tiden beslutade Tyskland att använda en metod för att blockera självständighetsrörelsen i förväg genom att orsaka uppdelningen av de dominerade nationerna, som många makter, istället för att försöka 웹하드쿠폰 dominera regionen direkt. För detta ändamål var de adliga familjerna i regionen ersättas med tutsier, hur man kan dela vanligt folk i hutu, det vill säga att ingjuta idén att de inte är en etnisk grupp, men olika folk till rwandier, spridning intresse för tutsi med överlägsen etnicitet (?), och sätta dem ut som spjutspetsar eller kula fiskare. Kommer att använda

Efter första världskriget invaderade och ockuperade Belgien, som stod på den allierade sidan, området från Kongo, och det belgiska riket, som helt vann regionen efter Tysklands nederlag, stärkte dess befintliga politik ytterligare och diskriminerade tutsierna och Hutu. Strängt (Dessförinnan tutsi / hutu division var generellt en ädel / ofrälse division, så vem som helst skulle kunna erkännas som en Tutuchi om han hade förmågan, men Belgien hade ett ras rim, frivilligt förbjudit det, och började brutalt förtrycka Hutu personer), han återupprättade den koloniala styret genom att trakassera de Hutuins och Garn genom att sätta tillbaka dem i frontlinjen. det är en berättelse om det absurda standard att dela. Nå, tills dess, saker som phrenology och blodgrupp personlighet teori var vetenskap, och de som motsatte sig rasism behandlades som liknande vetenskap, så låt oss säga det ;;)

Emellertid gick Belgiens tyranni, som tycktes gå i tusen år, genom andra världskriget, och alla imperialistiska makter i världen, inklusive axlar och allierade, gick ihop och föll och hopp om självständighet började dyka upp i Rwanda … men detta spöke kolonialism. Så småningom rwandiska människor som är upptagen för att gå kommer att hållas tillbaka, vilket är problemet med tutsi-Houtu diskriminering. När Belgien föll och blev befriade, tutsi (ca 10-15% av befolkningen) var stigmatiseras som pro-Belgien anti-etniska aktörer och Tutsi försökte skydda sina rättigheter genom fredliga och snabb överföring av makt. Dock Hutuins (80-85% av befolkningen), som var förtryckta under belgisk styre, kunde inte ignorera detta och ledde så småningom till en massiv kamp för självständighet (Rwandan Revolution) mot Belgien och tutserna 1959. Vid tidpunkten för revolutionen attackerade oberoende trupper från hutuerna främst tutsitjänstemännen, och när situationen där tutsarna förvandlades till flyktingar inträffade grälade Belgien med tutsarna som om de var (…) och genom en oväntad folkomröstning. ..). Avskaffande av dynastin och 1962 självständighet Republiken Rwanda erkändes och studsade (…).

När situationen blev så här flydde tutsierna, som blivit offentliga fiender i Zolzi, till grannlandet Uganda, Burundi, Kongo, etc. för att organisera rebeller och delta i väpnade strider. Den nya republiken Rwanda (och Burundi). faktum är Burundi lite liknande men på ett annat sätt) men samtidigt som självständigheten, på grund av resterna av de befogenheter jordbruk och kolonialism, de möter ett beklagligt öde fångas i ett inbördeskrig.

Den första presidenten av Rwanda var Gregor Kaibanda (1924-1976), ledare för Hutusjälvständighetsrörelsen, men efter konfrontation med militären över frågan om hanteringen av tutsier, Juvenal Hamyalimana (1937-1994) Initierar en kupp för att tillskansa sig regimen. Först verkade Harbylimana stabilisera de inre angelägenheterna ett tag genom att öppna en bok för appeasment för tutsierna, men under andra halvan av regeln, för att befästa diktaturen, tutsierna blev brutalt förtryckta och så småningom orsaken till återkomsten av inbördeskriget.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다