Oleh kerana penarafan kredit tidak begitu rendah,

Baru-baru ini, keadaan ekonomi yang buruk telah berterusan, dan pelajar kolej telah menjadi sukar untuk mendapatkan Alba, yang akan menjadi masalah bagi pelajar kolej yang membayar tuisyen dan perbelanjaan hidup. Pelajar kolej tidak mempunyai aktiviti ekonomi yang mencukupi, jadi sukar untuk mendapatkan pinjaman, dan mereka perlu pergi ke pinjaman dengan syarat yang terhad daripada pekerja. Baru-baru ini, terdapat banyak produk yang boleh dipinjamkan kepada pelajar kolej.

Dana pelajar adalah masalah semua pelajar kolej. Untuk menyelesaikan masalah ini, Yayasan Biasiswa Korea menjalankan pelbagai program pinjaman pelajar. Ia adalah sistem yang membantu pelajar kolej atau pelajar siswazah dengan pendapatan 9 hingga 10 kuintil meminjamkan wang pelajar dan membayar faedah mereka semasa tempoh penyelesaian dan membahagikan prinsipal selepas tempoh pembayaran balik tiba. Pinjaman pembayaran balik umum mempunyai had pinjaman mengikut penarafan kredit, terdapat pembayaran balik pinjaman oleh universiti atau sekolah siswazah, dan tempoh pinjaman adalah 20 tahun dalam tempoh 10 tahun, masing-masing.

Seterusnya, ia adalah produk pinjaman yang menguntungkan untuk pelajar kolej yang akan membuat jejak atau jejak. Ia adalah produk pinjaman bulanan yang disesuaikan untuk golongan muda yang dikendalikan oleh Woori Bank. Saya fikir ia akan menjadi baik bagi pelajar kolej untuk menggunakan pinjaman yang disesuaikan untuk mereka yang mengalami kesulitan kerana sewa bulanan. Ia mempunyai kelebihan untuk dapat membayar balik dengan perlahan, kerana ia boleh dilalui sehingga lapan tahun, dan tempoh pinjaman adalah sehingga 13 tahun.

Kelayakan dan syarat pinjaman adalah seperti berikut.

  • Umurnya adalah di bawah umur 34 tahun, dan hanya isi rumah yang tidak mempunyai rumah boleh memohon.
  • Pemilik rumah yang telah menandatangani kontrak sewa bulanan dengan deposit sewa bulanan kurang daripada 100 juta won dan sewa bulanan kurang daripada 700,000 won
  • Tempoh kontrak pajakan yang tinggal lebih dari enam bulan
  • Mereka yang mempunyai pendapatan tahunan gabungan mereka dan pasangan mereka kurang daripada 70 juta won

Jika anda bukan pelajar kolej dan anda seorang lelaki muda, sila rujuk produk pinjaman yang anda boleh memohon jika anda berumur 34 tahun ke bawah.

Jenis Pinjaman untuk Pelajar Kolej – Sokongan Pinjaman Pemuda
Jika anda layak untuk pinjaman bulanan yang disesuaikan dengan belia, anda boleh menukar pelanggan pinjaman bulanan yang tinggi ke pinjaman bulanan yang disesuaikan dengan belia. Had pinjaman adalah 70 juta won, dan dana sewa bulanan adalah 12 juta won.

  • 19 hingga 34 isi rumah muda
  • Pendapatan tahunan kurang daripada 70 juta won
  • Sewa: Sehingga 70 juta won, sekitar 2.3% (berbeza dari bank ke bank)
  • Sewa bulanan: sehingga 12 juta won, sekitar 2.3% (berbeza dari bank ke bank)

Adalah mungkin untuk memohon lawatan dari 13 bank yang telah membuat perjanjian perniagaan.

Jenis Pinjaman untuk Pelajar Kolej – Sunshine Young
Berikut adalah produk cahaya matahari untuk pelajar kolej dan belia. Jawatankuasa Pemulihan Kredit dan Agensi Promosi Kewangan Rakyat Rakyat menerima sijil jaminan untuk pelajar kolej dan belia untuk tempoh tertentu dan menerima pinjaman dari bank pengendalian. Pemuda yang layak untuk sokongan Sunshine, yang merupakan Agensi Promosi Kewangan Rakyat, boleh memohon jika mereka berumur 19 hingga 29 tahun dan layak untuk gred 1 hingga 6, peringkat seterusnya, 비대면폰테크 penerima asas, dan subsidi kerja.

Jenis Pinjaman untuk Pelajar Kolej – Woori Bank Pinjaman Kecemasan
Woori Bank Kami akan dapat menggunakan pelanggan yang menggunakan SKT, KT, dan LG U +, yang merupakan tiga syarikat telekomunikasi, jika mereka mengira penarafan komunikasi. Sekiranya anda mempunyai maklumat yang sentiasa menggunakan pembawa tanpa kenakalan, anda boleh mengira penarafan komunikasi anda melalui ini, dan anda boleh meminjamnya dengan penarafan komunikasi tanpa mengira pendapatan atau keadaan lain. Kadar faedah pinjaman adalah 4.18% setahun, dan jika gred komunikasi berada dalam gred kedua, kadar faedah 0.5% adalah keutamaan, dan jika gred 5 adalah di bawah gred 0.3%.

Hadnya adalah dari 500,000 won kepada maksimum 3 juta won. Oleh kerana pinjaman dilaksanakan dengan cara akaun negatif, adalah perlu untuk membayar hanya jumlah yang diperlukan dalam had tertentu dan membayar faedah hanya untuk jumlah yang dilaburkan.

Bagi pelajar kolej yang tidak mempunyai sejarah pinjaman atau tidak mempunyai pengalaman hidup sosial yang menggunakan syarikat telekomunikasi tanpa kenakalan, penarafan kredit tidak begitu rendah, jadi mungkin untuk meminjam sedikit dalam sektor kewangan.Saya fikir ia adalah cara yang baik untuk tidak berfikir bahawa ia adalah pinjaman dan menggunakannya secara aktif apabila sukar untuk digunakan secara kewangan.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다