Het gebruik van informatie is veilig

Het vervolgingsteam van het Ministerie van Nationale Defensie, dat onderzoek doet naar de dood van een onderofficier van de luchtmacht die het slachtoffer was van seksuele intimidatie, nam de mobiele telefoon in beslag van Jeon Ik-soo, het hoofd van het juridische kantoor van het hoofdkwartier van de luchtmacht (brigadegeneraal). in deze zaak aangemerkt als ‘superieur’ van het vermeende nalatige onderzoek, maar er werd bevestigd dat het de inhoud nog niet had kunnen analyseren.

Wat dit betreft, wijzen sommigen erop dat er een limiet is aan het onderzoek omdat de voormalige chef momenteel een ‘inside leeuw’ is.

Volgens een militaire functionaris heeft het vervolgingsteam van het Ministerie van Nationale Defensie op de 16e de kantoren van de functionarissen van het juridische kantoor van het hoofdkwartier van de luchtmacht in beslag genomen en doorzocht, en ook de mobiele telefoon van de voormalige stafchef in beslag genomen.

Jeon is het hoofd van het Openbaar Ministerie van de luchtmacht, dat vermoedens opriep over het gebrek aan eerste onderzoek toen de tante van de luchtmacht van de overledene begin maart van dit jaar seksueel werd misbruikt terwijl hij diende bij de 20e Fighter Wing.

In het bijzonder staat Jeon bekend als advocaat voor zijn schoonmoeder, die de dader is van seksuele intimidatie, evenals als alumnus van de rechtenstudie en een klasgenoot van een militaire rechter, waardoor vermoedens ontstaan dat hij mogelijk heeft ingegrepen in het onderzoeksproces vanaf het begin van de seksuele intimidatiezaak.

Dienovereenkomstig heeft het vervolgingsteam van het Ministerie van Nationale Defensie ook geprobeerd de inhoud van de mobiele telefoon van de voormalige chef te onderzoeken door middel van digitaal forensisch werk om de beschuldigingen te onderzoeken, maar het is bekend dat er een vertraging is als gevolg van een reeks procedurele problemen.

Tijdens een reguliere briefing op dezelfde dag nam Boo Seung-chan, woordvoerder van het Ministerie van Nationale Defensie, de mobiele telefoon van de 휴대폰정보이용료 voormalige chef in beslag, maar legde uit: “Ik heb om (digitale forensische) observatie gevraagd en heb deze nog niet geopend.”

Wanneer een opsporingsdienst een huiszoekingsbevel uitvaardigt en via digitaal forensisch onderzoek de inhoud van een mobiele telefoon probeert te onderzoeken, kan de betrokkene of zijn advocaat om ‘observatie’ vragen. Dit om te voorkomen dat de door de opsporingsdienst gevonden informatie wordt gebruikt voor andere onderzoeken dan de in het bevel genoemde kosten.

De beschuldiging is echter niet gespecificeerd, aangezien de voormalige chef momenteel een slachtoffer is. Bovendien zijn militaire generaals, zoals de voormalige stafchef, ‘hoge ambtenaren’ zoals bepaald in de ‘Wet op de oprichting en werking van het bureau voor misdaadonderzoek voor hoge ambtenaren’ (Wet op de luchtlandingsdienst) en onderworpen aan onderzoek door het ministerie van Airborne zaken, zodat het ministerie van Nationale Defensie parket identificeert de kosten en zet ze om in verdachten. het is niet gemakkelijk om ofwel te doen.

In dit verband uitte Jeon zijn ongenoegen over de huiszoeking en inbeslagname van zijn kantoor door de aanklager en zei: “Er is een mogelijkheid om de Air Traffic Control Act te schenden.” Om dezelfde reden is bekend dat hij niet reageerde op de dagvaarding van de aanklager. onderzoek.

De huidige Wet op de openbare opsporing bepaalt: ‘Als een andere opsporingsdienst een misdrijf van een hooggeplaatste ambtenaar in het kader van een onderzoek naar een misdrijf constateert, moet zij dit onverwijld melden aan de opsporingsdienst.’ Naar aanleiding van de op deze manier aangemelde zaak moet de OCMW aan de desbetreffende opsporingsdienst antwoorden om al dan niet een onderzoek in te stellen.

In dit verband heeft het Ministerie van Landsverdediging de Air Airborne Service op de 18e, twee dagen na de huiszoeking en inbeslagname van het voormalige hoofdbureau, medegedeeld dat “het interne onderzoek van het openbaar ministerie naar het voormalige hoofd aan de gang is”, en dat momenteel in afwachting van een antwoord.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다