Ge skattebesparingsinformation till arbetstagare

Enligt undersökningen är den första och vanligaste anledningen till att arbetstagare inte gör skatteavdrag mer noggrant än affärsoperatörer att de störs av tanken att behöva göra det utan hjälp av en skatteombud eller expert.

Det andra är att många människor säger att skattedeklarationen processen är komplicerad och svår, 신용카드현금화 och det belopp verkar inte vara mycket även efter avdrag för intäkter. Har.

Inte bara det, men det finns också överraskande många fall där de inte vill avslöja sitt personliga liv för företaget. Det fanns olika orsaker, till exempel det faktum att personen eller hans / hennes make och anhöriga inte ville lämna ut uppgifterna om sitt kort och andra utgifter till företaget.

I det här fallet kan du få de skattemässiga fördelarna med inkomstavdrag för de senaste fem åren som du missade vid tidpunkten för skatteuppgörelsen vid årsskiftet genom en korrigeringsbegäran, och du behöver inte meddela företaget eller andra för att du gör det dig själv, så att du kan skydda din integritet noggrant.

Om vi tittar på de skatteförmåner som arbetstagare har missat är det första att ge skatteförmåner genom att beräkna de utgifter som arbetarna spenderar för att försörja sina familjer genom personligt avdrag. 1,5 miljoner vunna per person och år är ett personligt avdrag för skattebetalaren och hans make / maka eller familjemedlemmar med samma försörjning. Om du tjänar föräldrar som inte har någon inkomst och är över 70 år, kan du dra ytterligare 500.000 till 2 miljoner won per år och dessutom dra arbets föräldrarnas kreditkort, medicinsk kostnader och donationer. Eftersom det är en avdragspost, det dras av från inkomster, så ju högre inkomst, desto mer fördelaktigt.

Som det andra avdraget för barnutbildningsutgifter är det möjligt att dra av utbildningsutgifterna för gymnasiet och universitetet för barnet som studerar utomlands och skattebetalarens utbildningskostnader. Kostnaden för att köpa skoluniformer för barn kan också redovisas som utbildningskostnader upp till 500 000 vann per år. Du måste skaffa och skicka in ett intyg om betalning av utbildningskostnader från den plats där du köpte skoluniformen.

Med det tredje avdraget för kritiskt sjuka patienter kan skattebetalarens familj dra av upp till 2 miljoner vunna vid allvarliga patienter som cancer, demens eller otrevliga sjukdomar, om läkaren som ansvarar för sjukhuset separat utfärdar ett intyg om funktionshinder.

Grundläggande familjerelaterade grunder, såsom barnavdrag och ensamstående föräldraavdrag i händelse av en fjärde skilsmässa, avdrag för barn som gav upp föräldramyndigheten på grund av skilsmässa, avdrag för ensamstående föräldrar som bara fostrar barn, avdrag för styvmorsavdrag på grund av omgifte av biologiska mor eller far som inte är registrerad i familjen registrera det finns ett avdragssystemet. Vid ett internationellt äktenskap är avdrag för utländska makar möjliga.

Med det femte avdraget för glasögon dras glasögon eller kontaktlinser i syfte att korrigera synen för skattebetalarnas familj som medicinska kostnader upp till 500 000 vann per person och kostnaden för att köpa skyddsutrustning för funktionshindrade, såsom rullstolar och hörsel hjälp, dras också av.

Om den hemlösa betalar månadshyran i ett hus med ett vanligt marknadspris på 300 miljoner vann eller mindre, är en skattelättnad som motsvarar det månatliga hyresbeloppet

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다